بیان موارد و روابط جنسی همـواره در کشور تابو بوده و کمتر به موارد مربوط به آن پرداخته شده است. گهگاه نیز اگر اشارهای به این موضوع و راهنمای های لازم درخصوص موارد جنسی قبل بعد از ازدواج از طرف رسانههای دولتی و متخصصین شده، به دلایل مختلف جسته و گریخته بوده است. در سالهای اخیر نیز صرفا به واسطه تاکید بر بیشتر شدن جمعیت، حرف درخصوص موارد جنسی کمی بازتر شده ولی با این شرایط، محدودیتها کاملا برداشته نشده کمتر به آموزش های ضروری در این مورد پرداخته میشود.
طبیعی است در شرایطی که جامعه تشنه شنیدن اطلاعاتی درمورد موارد روش های جنسی است، شبکههای مجازی محیط ی باشند برای گسترش انواع انواع اطلاعات شایعات، که متاسفانه درصد انتشار مطالب غیر علمی بیشتر بوده با این وجود این اطلاعات نادرست از طرف افراد پذیرفته میشود. این درحالی است که آمار رسمی قضایی نشان میدهد، عمده موارد مربوط به طلاق، به موارد جنسی اختلالات آن بازمیگردد. وقتی هم که مسئولی در مورد موارد ی چون ارتقا ایدز، موارد ارتباطات جنسی قبل از ازدواج و خارج از چهارچوب خانواده و… حرف میکند، این موضوع بهانهای میشود تا افراد در فضاهای اجتماعی مجازی به نظرات درمورد رابطه جنسی بپردازند و با استناد به صحبتهای گفتهشده، اطلاعات توصیه های غیر علمی غیرمنطقی خود را بسط دهند.
یکی از این توصیه ها هم، ارتقا تعداد دفعات ارتباطات جنسی به دلایل مختلف است. جهت مثال به زوجین عصبی که تحتتاثیر اضطراب می باشند ، پیشنهاد میشود برای ویرایش شرایط، روابط زناشویی را ارتقا دهند. اینکه چنین پیشنهاد ای تا چه میزان میتواند در كم شدن اضطراب زوجین نقش داشته باشد، موضوعی است که دکتر حامد محمدیکاسترس ، روانپزشک مشاور خانواده و عضو كمیته رسانه كمیته راهنمای انجمن روانپزشكان به آن اشاره میکند.
ارزش کیفیت روابط جنسی عوامل تاثیر گذار بر آن
البته اگر چه رابطه جنسی یکی از ارکان با اهمیت زیاد بین زن و مرد است، ولی نباید فراموش کرد که افراط و تفریط در آن میتواند باعث ظهور اختلالات روحی – جنسی همين طور موارد جنسی ارتباطات بینفردی شود. برخلاف تصور عام، در یک رابطه جنسی موفق ، تعداد دفعات رابطه با اهمیت نیست، بلکه کیفیت میزان لذت بردن و رسیدن به آرامش رضایت طرفین در آن ارزش دارد. نبود روش درخصوص موارد جنسی، بزرگترین آسیب در همسرداری است پروگرام ریزان بایستی با راهنمای و ترویج فرهنگ، درصدد اصلاح نگاه تابو پنهانکارانه به این موضوع باشند.
در واقع عدم تطابق بین نیازهای جنسی و تعداد دفعات برقراری رابطه، مهمترین علت تاثیر گذار در ظهور مشکلات جنسی زوجین است اکثرا ٌ مساله عمده این زوجین در این است که هر بار به اجبار یکی از طرفین به داشتن رابطه جنسی تن میدهند، یا اینکه به دلایل مختلف از عبارت موارد خانوادگی جنگ و جدل بین خانوادهها و… زوجین از برقراری رابطه زناشویی امتناع میکنند. درحالی که همان گونه که گفته شد، هم افراط و هم تفریط در رابطه جنسی میتواند منجر به ظهور اختلالات روانی -جنسی و همچنین مشکلات جنسی روابط بینفردی شود.
مهمترین ارگان جنسی، مغز است نقش مهمی در رفتارهای جنسی ایفا میکند. در واقع ، افکار، حس ات و هیجانات خاطرات ما، همگی در تاثیر مکانیسمهای خاصی که در مغز اتفاق میافتند، شکل میگیرند. نسبتا هر نوع رویداد حسی که تجربه میکنیم و بوسیله مغز پردازش میشود، بر تحریک و برانگیختگی جنسی تاثیرگذار است. به جمله سادهتر، بیشتر شدن کیفیت در رابطه جنسی لذت بردن از آن در مغز انجام میشود این مساله برخلاف تصور عام، ربطی به ارگانهای جنسی مثل بزرگی و کوچکی آلت تولید مثل و… ندارد.
طبیعی است که زندگی در جهان ی امروز بدون دلهره اضطراب اضطراب ممکن نیست وجود اضطراب ، نوسانات خلقی استرس های روزمره یا بالینی یکی از زوجین یا حتی هر دوی آنها، میتواند منجر به شکلگیری اختلالات جنسی، نارضایتی جنسی و فقدان تجربه لذتبخش جنسی آنها شود. ولی این مساله که داشتن روابط جنسی در شرایطی که فرد دچار اضطراب است، میتواند مفید باشد، درست نیست. اکثرا ٌ افراد پراضطراب وقتی در معرض اضطراب هستند ، دچار درگیری ذهنی و نوسانات خلقی میشوند.
حال تصور بکنید فردی که دچار درگیری ذهنی است مدام در ذهن خود با اضطراب ی که مواجه شده، کلنجار میرود چگونه میتواند سطح اضطراب خود را با افزایش دفعات رابطه جنسی بکاهد! آن هم در جهان ی پراضطراب و پرمشغله امروز که انواع اختلالات جنسی به اشکال مفرق از عبارت كم شدن میل جنسی، عدم رسیدن به ارگاسم در زنان، دردهای مقاربتی، انزال زودرس دیررس در آقایان و…. ظهور میکند. پس نباید از این مساله غافل بود که وقتی به دنبال موارد روحی مثل اضطراب ، درگیریهای ذهنی ایجاد میشود، کار جنسی تحتتاثیر آن قرار میگیرد درنتیجه كیفیت حس رضایت طرفین از آن كاهش مییابد.
زوجین بایستی بدانند در بسياري از شرایط، بهخصوص وقتی یکی از طرفین دچار اضطراب است، رابطه عاطفی فیزیکی مثل همآغوشی ساده، نازو نوازش، زمزمه حرفهای عاشقه دوستی آمیز، بغل کردن، دوش گرفتن، بیرون رفتن، تماشای یک سریـال یا شام میل کردن یا گرفتن دست یکدیگر و… همگی میتواند نمودی از رابطه جنسی باشد و باعث آرامش شخص شود و منظور از رابطه جنسی، صرفا عمل سکس نیست.