انجیر
|انجیر ازاصلحیت|
نام های دیگر:انجیل،دیوانجیر،شال انجیر،هنجیر،کِرار،گم سو و همچنين…
انجیر درختی است از خانوانده توت،با برگ های پنجه ای و همچنين سبز تیره که بلندی آن هم تا شش متر می رسید و همچنين زيرا و به درستي که در مقابل سرمای ثشدید مقاومت ندارد در منطقه ها و مناطق معتدل و همچنين نیمه گرم کشت می مي شود.
شاخه های انجیر منشعب و همچنين شکننده است و همچنين گل های آن هم کوچک خواهند بود و همچنين به صورت نر و همچنين ماده در کنار هم قرار دارند که بعد از لقاح و همچنين تکامل به میوه های فندقه کوچکی تبدیل می شوند و همچنين در قسمت گوشت دار نهنج قرار می گیرند و همچنين کم کم پهناور و بزرگ می مي شود و همچنين به انجیر تبدیل می گردد.
دراکثر ادیان الهی به انجیر اهمیت زیادی داده شده و همچنين امروز بیش از ۶۰۰ نوع متغاير و متفاوت آن هم در دنیا وجود دارد. این میوه در اکثر نقاط ایران شامل فارس،اصفهان،اهر،خوزستان و همچنين خراسان به خوبی رشد می کند.
برگ ذرخت انجیر به عنوان دمنوش و همچنين جوشانده دارای مزايا و خاصيت هاي درمانی زیادی است.
مزايا و خاصيت هاي درمانی:
انجیر کاهش دهنده کلسترول،اوره خون وتصفیه کننده خون می است و خواهد بود.انجیر منبع خوبی از پتاسیم به شمار میرود،خون ساز است.
تأثیر برروی دستگاه گوارشی:
انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می کند خوردن انجیر قبل از غذا باعث تحریت اشتها می مي شود. انجیر بهترین میوه برای تمیزکردن روده پهناور و بزرگ است.سرشار بودن انجیر از پتاسیم،تأمین کننده سلامتی کودکان ضعیف و همچنين بی اشتهاست.انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد.
تأثیر برروی دستگاه عصبی:
انجیر مسکن اعصاب وتقویت کننده هوش است.
تأثیر برروی دستگاه تنفسی:
جوشانده غلیظ انجیر خشک برای بهبود سرماخوردگی،التهاب و همچنين عفونت مجاری دستگاه تنفسی و همچنين ذات الریه بسیار مفید است.انجیر برای کسانی که تنگی نفس دارند مفید است. انجیر بوی بد دهان را از بین می برد.
تأثیر بر روی دستگاه حرکتی:
انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم است.برای بهبود نقرس مفید است.
طبیعت:
انجیر از نظر طب قدیم ایران،گرم و همچنين تر است.
عوارض:
انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست،زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و همچنين اسهال می کند.
برگرفته از کتاب:میوه های ایران زمین
نوشته:دکترمهدی فهیمی