توصیه های طب سنتی جهت فصل فصل برگ ریزان پاییز

حضرت علی (ع) میفرمایند : در فصل فصل برگ ریزان پاییز خود را از سرما نگهدارید ودر فصل بهار خود را به آن هم بسپارید زیرا سرما با بدنها آن هم میکند که با شاخه های درخت در آغاز میسوزاند ودر پایان (بهار) به برگ وبار مینشاند.
در پاییزکه هوا سرد ومتراکم میشود اخلاط نیز در بدن متراکم شده ومواد دفعی بخوبی دفع نمی گردند واز طرفی متغیر بودن شرایط هوایی که صبح ها نسبتا گرم وشبها سرد میباشد باره بروز بیماریهای سرد وخشک را بیشترفراهم میکند البته شدت بروز نشانه ها و علائم وبیماریها با توجه به مزاج اشخاص متغایر و متفاوت می باشد مثلا اشخاص با مزاج سرد وخشک (سوداوی) در آن فصل اکثرا و بیشتر متضرر میشوند وافراد با مزاج گرم وتر(دموی) در آن فصل راحت تر خواهند بود.
انواع بیماریهای پوستی (مثل:اگزما- خارش – شوره سر- ترک پوست و همچنین…) – دردهای مفاصل دردهای سیاتیک – بیماریهای روانی بخصوص افسردگی – وسواس –جنون و همچنین…- ورمهای سوداوی – درد وبزرگی طحال – انواع تبها – بیماریهای گوارشی وانگلی – عفونتهای ویروسی – ورم حلق ولوزه ها – سرطان – بیماریهای ریوی – معظلات و مسائل و مشکلات ادراری ( قطره قطره آمدن ادرار) – کم خونی و همچنین…
جهت کاهش آن عوارض وبیماریها توصیه میشود:
از قرار گرفتن در معرض گرمای ظهروسرمای شب – نوشیدن واستحمام با آب سرد – خوابیدن در جای سرد – خوابیدن با معده پر – خوابیدن یا بیداری زیاد – خوابیدن میانه روز وشبکاری – نزدیکی جنسی و زناشویی و جنسی زیاد – بهره بری و استفاده از مسهل های قوی – قی کردن و همچنین عرق کردن زیاد پرهیز گردد . همچنین جهت پیشگیری از آن بیماریها وابتلای به سرماخوردگی وزکام بهتر می باشد در طول شب سر را پوشانید.همچنین انجام یک حجامت سبک در ابتدای فصل پاییزمیتواند با تحریک وتقویت سیستم ایمنی بدن تا حدود بسیاری از بروز آن بیماریها پیشگیری نماید . ولی انجام فصد (خونگیری مستقیم از رگ ) بدلیل ساخته یا ایجاد ضعف شدید جز در موارد ضروری وبه تشخیص پزشک توصیه نمیشود.
غذاهای نامناسب جهت فصل فصل برگ ریزان پاییز که بهتر می باشد از آنها پرهیز گردد:
گوشت گاو – گوساله – کنسروها – کمپوتها – سوسیس کالباس – فست فودها – سرخ کردنی ها – ادویه های تند وتیز- غذاهای مانده و همچنین نمک سود – ترشی ها – عدسی – بادمجان – قارچ – پنیرشور – خیارشور – ماست ودوغ ترش – کشک – کلم – سیر- پیاز- رب – سس – میوه های تابستانی – هندوانه – چای پررنگ – قهوه – کاکائو- چیپس وپفک و همچنین…زیرا و به درستی که باعث افزایش خشکی در بدن میشوند.
موادغذایی مناسب جهت فصل فصل برگ ریزان پاییز:
گوشت گوسفند – آشهای ساده – هویج – زیتون – خرما – عسل – مرباهای طبیعی از میوه های مناسب – شربت عسل – بادام درختی – مویز- انجیر- انار شیرین – گلابی ودر روزهای سرد مصرف حلیم – آبگوشت – کله پاچه مجاز میباشد.
بهره بری و استفاده ازعطرهای معتدل – یکروز در میان حمام گرفتن با آب ولرم – روغن اقتصادی و مالی بدن باروغنهای مناسب مثل روغن بادام یا بنفشه نیز به نشاط و همچنین شادابی اکثرا و بیشتر کمک میکند . البته در موارد خاص وبیماران خاص حتما بایستی و حتما دستورات غذایی با مشاوره پزشک معالج تنظیم گردد
منبع
تازه ترین و جدیدترین طب سنتی : توصیه های طب سنتی جهت فصل فصل برگ ریزان پاییز