خرمالو میوه ای پاییزی

خرمالو سرشار از آب و همچنین بتاکاروتناست و همچنین چنانچه آن ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد نهتنها اقتدار و قدرت بیناییکم میمی شود، بلکه باعث خشن شدن پوست و همچنین شکننده شدن ناخن و همچنین موها و همچنین افت در مقدار و اندازه و میزان هوش و همچنین سلامت بدن میمی شود.
خرمالو شامل مقادیر قابل توجهی ویتامینهای B3،B2، B1و همچنین Cمی باشد، در ضمن آن میوه مواد معدنی ضروری جهت بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفرو پتاسیمو مقداری نیز سلولز دارد. خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، جهت رشد و همچنین نمو بدن خیلی زیاد مفید می باشد و همچنین آهن موجود در آن هم عنصر اصلی خونسازی و همچنین پتاسیم موجود در آن هم اشتهاآور و همچنین شستشو دهنده کلیه و همچنین کبد می باشد.
هر عدد خرمالوی ۱۶۸ گرمی شامل ۱۱۸ کیلو کالری می باشد، آن میوه جزو میوههای پرانرژی محسوب میمی شود لذا افرادی که شامل اضافه وزن خواهند بود نباید در مصرف
آن هم زیادهروی کنند
عمدهترین اسیدهایی که در آن میوه وجود دارند شامل اسید مالیک، اسید تارتاریک و همچنین اسید سیتریک خواهند بود. آن اسیدها باعث هضم بهتر غذا و همچنین نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و همچنین روی می می شود.
در صورتی که خرمالو به خوبی رسیده باشد، جهت کودکان نیز میوهای مفید محسوب میمی شود و همچنین در رشد و همچنین نمو آن همها موثر می باشد.
میوه رسیده خرمالو سینه را نرم میکند و همچنین از آن هم جهت درمان اسهال خونی هم میقدرت بهره بری و استفاده کرد.
دانه میوه خرمالو که کوبیده و همچنین به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و همچنین مثانه را دفع میکند.
خرمالو؛ غنی از فیبر و همچنین بتاکاروتن
فواید بتاکاروتن موجود در خرمالو
بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی می باشد که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت میمی شود. بتاکاروتن پیشساز ویتامینAبوده و همچنین در داخل بدن میتواند به ویتامینA تغییر پیدا کردن می شود. ولی باید توجه داشت مقداری از بتاکاروتن نیز به روش مستقل جذب میمی شود.
*از مهمترین مزایا و خاصیت های بتاکاروتن میقدرت به خاصیت آنتیاکسیدانی آن هم اشاره نمود. آنتیاکسیدانها با جمعآوری رادیکالهای آزاد و همچنین مواد اکسیدان، از سلولهای بدن در برابر تخریب محافظت میکنند؛ بنابراین بتاکاروتن میتواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و همچنین التهاب جلوگیری کند و همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد. چنانچه غلظت آنتیاکسیدانها در بدن کاهش یابد، احتمال اکسیداسیون چربیهای خون زیاد میمی شود. چنانچهLDL اکسیده می شود وارد جدار عروق شده و همچنین به تشکیل پلاک و همچنین گرفتگی عروق کمک میکند. بتاکاروتن رادیکالهای آزاد و همچنین مواد اکسیدان را خنثی و همچنین از اکسیداسیونLDL جلوگیری میکند. بنابراین بتاکاروتن که مقدار آن هم در خرمالو قابل توجه می باشد، میتواند از بروز پلاکهای خونی و همچنین نهایتاً بروز انواع بیماریهای قلب و همچنین عروق جلوگیری نماید.
*از دیگر مزایا و خاصیت های بتاکاروتن و همچنین ویتامینA، پیشگیری از بروز سرطان می باشد. یکی دیگر از مضرات رادیکالهای آزاد اکسیژن، تخریبDNA می باشد. چنانچهDNA آسیب ببیند، احتمال تولید سلولهای سرطانی در بدن به شدت افزایش مییابد. بتاکاروتن با خنثی کردن رادیکالهای آزاد میتواند در پیشگیری از بروز سرطان موثر باشد. ویتامینA جهت سلامت سلولهای مخاط ضروری می باشد. چنانچه کمبود ویتامینAدر بدن وجود داشته باشد، سلولهای مخاطی تغییر شکل داده و همچنین به سلولهای سرطانی تغییر پیدا کردن میمی شود. ویتامینA همراه با یک آنتیاکسیدان نظیر بتاکاروتن میتواند به روش موثری از بروز بعضی انواع سرطان خصوصاً سرطان ریه، پوست، کولون، پروستات و همچنین کبد جلوگیری کند.
خرمالو شامل مقادیر قابل توجهی ویتامینهایB3،B2، B1 و همچنینC می باشد، در ضمن آن میوه مواد معدنی ضروری جهت بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و همچنین پتاسیم و همچنین مقداری نیز سلولز دارد
*همچنین و علاوه بر آن هم، بتاکاروتن موجب افزایش تعداد و همچنین کارایی سلولهای ایمنی بدن میشوند. ویتامینA نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن خصوصاً سلامت دستگاه گوارش موثر می باشد.
فواید فیبر موجود در خرمالو
*یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در آن میوه فیبر می باشد. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب بعضی مواد مغذی، خصوصاً قندها شده و همچنین در عین حال مقدار و اندازه و میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهند.
*همچنین گرفتن فیبر از ساخته یا ایجاد یبوست پیشگیری میکند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و همچنین دفع راحتتر و همچنین سریعتر آن هم میمی شود.
*فیبر همچنین موجب افزایش رشد و همچنین تکثیر باکتریهای مفید روده شده و همچنین مانع رشد باکتریهای مضر در آن هم میمی شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید میمی شود که منشاء انرژی جهت سلولهای روده می باشد و همچنین به آن ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک مینماید.
مزایا و خاصیت های برگ درخت خرمالو
در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز جهت درمان بیماریها بهره بری و استفاده میمی شود. برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها می باشد که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و همچنین ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ آن درخت حاوی مادهای به نام astragalin می باشد که خاصیت آنتیهیستامین داشته و همچنین واکنشهای آلرژیک را کاهش میدهد. آن ماده همچنین نشانه ها و علائم درماتیت و همچنین التهاب را در پوست کاهش میدهد. در طب سنتی از برگ آن درخت به صورت چای جهت درمان آن نوع بیماریها بهره بری و استفاده میمی شود.
بنابر آن از میوه خرمالو و همچنین یا حتی برگ آن هم چه به صورت جدید و تو و تازه و همچنین چه خشک شده میقدرت به منظور پیشگیری از بسیاری بیماریها بهره بری و استفاده نمود.
فشار خونیها خرمالو بخورند
خرمالو سرشار از پتاسیم و همچنین منیزیم می باشد به همین دلیل مصرف آن هم جهت فشارخونیها میتواند مفید باشد. در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم و همچنین در یک عدد آن هم که حدودا ۱۶۸ گرم می باشد حدود ۲۷۰ میلیگرم پتاسیم وجود دارد. از آن رو مصرف آن هم جهت بیماران قلبی عروقی و همچنین فشارخونیها مفید می باشد.
دیابتیها خرمالو کم بخورند
هر عدد خرمالوی ۱۶۸ گرمی شامل ۱۱۸ کیلو کالری می باشد، آن میوه جزو میوههای پرانرژی محسوب میمی شود لذا افرادی که شامل اضافه وزن خواهند بود نباید در مصرف آن هم زیادهروی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در آن میوه بایستی و حتما از مصرف بیش از حد آن هم اجتناب کنند.
منبع
بهترین طب سنتی : خرمالو میوه ای پاییزی