دستور پخت خورشت کنگر، کوکو کنگر و همچنین خورشت آلوچه مسما و همچنین مرغ
|دستور پخت خورشت کنگر، کوکو کنگر و همچنین خورشت آلوچه مسما و همچنین مرغ ازاصلحیت|
کنگر گیاهی می باشد پرخاصیت و همچنین خوشمزه که فصل روییدن آن هم در فروردین و همچنین اردیبهشت می باشد و همچنین مدت کوتاهی در بازار ترهبار یافت میمی شود، بهتر می باشد حالا که فصل بخار و همچنین رویش سبزیهای کوهی فرا رسیده، فرصت را غنیمت شمرده و همچنین آن هم را تهیه کنید و همچنین با مصرف آن هم، از مزایا و خاصیت های بینظیرش بهرهمند شوید.
خورشت کنگر
مواد مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری:
کنگر: ۱.۵ کیلو
گوشت گوسفندی، ترجیحا ماهیچه: نیمکیلو
پیاز سرخ شده: ۴ قاشق غذاخوری
آبلیمو یا آبغوره: یک فنجان
زعفران، فلفل، زردچوبه، روغن: به مقدار و اندازه و میزان مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری
طرز تهیه:
کنگر را پاک کنید و همچنین تیغهای آن هم را جدا کرده و همچنین در آب خیس کنید و همچنین بعد از ۲۰ دقیقه تمیز شسته و همچنین آن هم را به مقدار و اندازه ۲ سانتیمتر برش داده و همچنین خرد کنید.گوشت را به قطعههای مناسب ریز کرده و همچنین با پیاز سرخ شده تفت دهید و همچنین ۳ الی ۴ لیوان آب روی آن هم بریزید و همچنین بگذارید بپزد .کنگرهای خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید و همچنین قبل از پخت کامل به گوشت اضافه کنید و همچنین صبر کنید تا خورش تقریبا کم آب می شود . نمک و همچنین زعفران و همچنین فلفل و همچنین آبلیمو را افزوده و همچنین بگذارید خورش به روغن و همچنین جا بیفتد . در صورت تمایل میتوانید ۱۰۰ گرم نعنا و همچنین جعفری خرد شده را به آن خورش اضافه کنید .همچنین به جای گوشت میقدرت از مرغ جهت تهیه خورش کنگر بهره بری و استفاده کرد.
کوکو کنگر
مواد مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری:
کنگر پاک شده: ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۱۲۰ گرم
سیبزمینی: یک عدد
پیاز: ۲ تا ۳ عدد
هویج: ۳ عدد
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
تخممرغ: ۵ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و همچنین زعفران آب کرده: به مقدار و اندازه و میزان مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری
ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری پر
طرز تهیه:
کنگر تیغ گرفته و همچنین پاک شده را خرد کنید و همچنین آن هم را سرخ کرده و همچنین با ۲ لیوان آب بپزید. هویج را خرد کرده به کنگر اضافه کنید تا پخته می شود. سیبزمینی را خرد و همچنین سرخ کنید و همچنین کنار بگذارید. پیازها را سرخ کنید و همچنین گوشت را به آن هم افزوده و همچنین تفت دهید. همه مواد را در آن مرحله با هم مخلوط کنید و همچنین نمک و همچنین فلفل و همچنین ادویه پلویی دارچیندار را به مواد کوکو بزنید. تخممرغها را بشکنید و همچنین به آنها بیفزایید و همچنین به هم بزنید و همچنین جهت عطر و همچنین طعم اکثرا و بیشتر کوکو، زعفران آب کرده را هم به آن هم اضافه کنید و همچنین مایه را در روغن داغ بریزید تا کمکم خودش را بگیرد و همچنین سرخ می شود. در انتها یک عدد گوجه را ریز خرد کرده و همچنین با یک قاشق رب گوجه و همچنین یک عدد تخممرغ و همچنین زرشک مخلوط کنید و همچنین روی کوکوی بسته شده بریزید و همچنین درآن را ببندید تا مغز پخت شده و همچنین روی آن هم طلایی می شود. بعد برش زده و همچنین در دیس مناسب بچینید و همچنین اطراف آن هم را با خیارشور، زیتون و همچنین پیازچه جدید و تو و تازه تزئین و همچنین میل کنید.
خورشت آلوچه مسما با مرغ
در فصل بهار از نوبرانه گوجه سبز غافل نشوید و همچنین با مصرف آن هم از مزایا و خاصیت های گوجه سبز بهرهمند شوید.
مواد مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری:
مرغ: ۸۰۰ گرم
گوجه سبز: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا ی خشک: یک قاشق غذاخوری
آبغوره: نصف فنجان
زردچوبه، دارچین، فلفل و همچنین نمک: به مقدار و اندازه و میزان مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری
روغن: به مقدار و اندازه و میزان مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری
آب: ۲ لیوان
طرز تهیه:
ابتدا تکههای مرغ را بشویید و همچنین نمک بزنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و همچنین مرغها را تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و همچنین با مقداری آب بپزید. پیازها را خیلی ریز خرد کنید و همچنین به آن هم زردچوبه زده و همچنین گوجه سبزها را اضافه کرده و همچنین آنها را هم با پیاز کمی تفت دهید. نعنای خشک، دارچین، فلفل و همچنین نمک را افزوده و همچنین به مرغ نیمهپز بیفزایید و همچنین آبغوره و همچنین رب گوجه فرنگی را هم روی آنها بریزید و همچنین حرارت را کم کنید تا خورش به آرامی پخته می شود و همچنین به روغن بیفتد. بادمجانها را هم یکنواخت سرخ کنید و همچنین در انتهای پخت روی غذا بگذارید و همچنین چند دقیقه با بخار خورش پخته و همچنین آماده میمی شود. آن خورش را با پلو زعفرانی میل کنید.