سخنرانی استاد حسن عباسی با موضوع رسانه و همچنین نفوذ
|سخنرانی استاد حسن عباسی با موضوع رسانه و همچنین نفوذ ازاصلحیت|
استاد حسن عباسی در نشست نفوذ و همچنین رسانه که در دانشگاه صدا و همچنین سیما برگزار شد گفت: واژه نفوذ دائما بد نیست و همچنین در مسائل سیاست بین الملل منفی تلقی نمیمی شود بلکه نفوذ، هنر عملیاتی هر کشوری می باشد که بتواند در جاهای دیگر ضریب نفوذ داشته باشد.
ریاست مرکز بررسی کردنهای دکترینال افزود: یکی از چارچوبهایی که در سیاست خارجی و همچنین نظام امنیت ملی هر کشوری دنبال میمی شود پیشامد جدید ضریب نفوذ می باشد و همچنین دستگاههای دیپلماسی هر کشوری اصرار جدی دارند تا دامنه نفوذ آن هم کشور را در حیطههای فرهنگی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی و همچنین حتی نظامیدر کشورهای هدف بسط دهند.
او همچنین ادامه داد: نقطه مهم آن می باشد که کشوری که مورد طمع و همچنین نفوذ واقع میمی شود بتواند منفذهایش را ببندد و همچنین اجازه ندهد آن نفوذ به صورت مخربی شکل بگیرد و همچنین منافع ملی را در لایههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و همچنین دفاعی به چالش بکشد.
ریاست مرکز بررسی کردنهای دکترینال با تاکید بر آنکه پیشامد جدید اصلی رسانه می باشد گفت: قوه عاقله رسانه کارش آن می باشد که دروازه بانی و همچنین فیلتر کند، به آن معنا که تشخیص بدهد کدام انگارهها را منتقل کند و همچنین کدام را منتقل نکند.
عباسی گفت: در دوره استعمار مستقیم، انگلیسیها سرزمینی مثل هند را میگرفتند و همچنین خودشان مدیریت میکردند، در استعمار نو جهت کشورهایی مثل کشورهای جنوب حاشیه خلیج فارس دست نشانده ای را میگذارند تا برایشان حکومت کند یا فردی مثل شاه ایران را میگماردند تا هر چه آن همها میخواهند از طریق گماشتهشان انجام دهند.
او همچنین افزود: در نفوذهای عصر فرانو یعنی از ۲۵ سال شمسی پیش تا کنون نفوذ دیگر توسط یک عنصر بیرونی انجام نمیمی شود بلکه فکرها و همچنین ایدههای مدیران و همچنین آحاد جامعه را تغییر میدهد؛ مهمترین کارکردی که نفوذ در کشور ما دنبال میکند تغییر باور مسئولین می باشد.
ریاست مرکز بررسی کردنهای دکترینال با تاکید بر آنکه در مسیر نفوذ، رسانه به واسطه انتقال باورها مهمترین کارکرد را دارد گفت: رهبر معظم انقلاب چندین بار در مورد مبانی علوم انسانی اروپایی تذکر داده اند که فراتر از مسائل نفوذ سیاسی شناخته شده می باشد؛ مساله معرفت توحیدی مورد نظر می باشد چرا که با هر بار پرداختن به آن منابع در جامعه، باورهای توحیدی زیر سئوال میروند و همچنین هنگام و زمانی که توحید زده می شود اساس دین از بین میرود.
ریاست مرکز بررسی کردنهای دکترینال در قسمت و بخش غیره ای از سخنانش گفت: آمریکاییها میگویند ما بایستی و حتما در ایران حکومتی لیبرال به وجود بیاوریم تا لیبرالها در ایران کار را در دست بگیرند، در آن حالت جامعه بورژوا و همچنین مصرف گرا میمی شود ولی باید توجه داشت به دلیل آنکه آن هم فرد لیبرال به دلیل شرایطی که در ساختار حکومت ایران می باشد نمیتواند مصادر اقتدار و قدرت را بگیرد، دستگاه تبلیغاتی ضریب نفوذ را از پایین به سمت بالا میآورد و همچنین جامعه را مصرف گرا و همچنین بورژوا بار میآورد تا آن جامعه آدم خودش را جهت پستهای مدیریتی انتخاب کند.
عباسی تاکید کرد: سیستم حکومتی ایران قدرتی دارد که جلوی همه نفوذها را میگیرد ولی باید توجه داشت آن هم نفوذی که نمیقدرت جلویش را گرفت نفوذ رسانه ای می باشد مگر با افشا کردن بحث و داستان از حیث محتویات آن هم و همچنین در اینجا قوه عاقله رسانه که وظیفهاش دروازه بانی می باشد بایستی و حتما آن کار را جلو ببرد.
او همچنین در قسمت و بخش غیره ای از سخنانش گفت: در سال شمسی ۱۳۷۶ دولتی در ایران سرکار میآید که مبنای خودش را مدل گورباچف در اصلاحات ایران میگذارد، گورباچف دو شعار اصلی داشت فضای باز سیاسی و همچنین فضای باز اقتصادی که آن مدل شوروی در حکومت دوم خرداد موسوم به اصلاحات در ایران آغاز شد، تا جایی که مقام معظم رهبری در سخنرانی خود میگوید مدل گورباچف در ایران پیاده نمیمی شود، ایران را با جایی دیگر اشتباه گرفتید و همچنین نهایتا آن سیستم متلاشی شد.
حسن عباسی با تاکید بر آنکه سیستم نسبت به نفوذهای اینچنینی بی تحمل می باشد گفت: هیچ دوره ای پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله دینی اینقدر دوام نیاورده دلیل آنکه جمهوری اسلامی۳۸ سال شمسی می باشد باقی مانده آن می باشد که نظام منفذهای نفوذ را میشناسد و همچنین در آن فضاهای روشنفکری با کسی تعارف ندارد.
او همچنین در پایان سخنانش تاکید کرد: آمریکا دنبال جنگ ارزی با ایران، روسیه و همچنین چین می باشد، ما اکنون درگیر جنگ نرم یا جنگ سخت نیستیم، ما در حال جنگ نیمه سختی با عنوان جنگ ارزی هستیم. جنگ ارزی در نیرو ایالت متحده در بهره بری و استفاده از ساز وکار دلارش صورت میگیرد.
منبع: خبرگزاری صدا و همچنین سیما
استاد حسن عباسی، ریاست اندیشکده یقین صبح امروز ـ ۱۴ اردیبهشت ۹۵ ـ در نشست رسانه و همچنین نفوذ که در دانشگاه صدا و همچنین سیما برگزار شد، ضمن اشاره به آن موضوع که نفوذ دائما بد نیست و همچنین در چارچوبهای دیپلماسی خاص و همچنین عمومیپیشامد جدید خوبی نیز هست، تصریح کرد: ذات هر دستگاه سیاست خارجی آن می باشد که نسبت به کشور هدفش، باره نفوذ را برنامه جذاب و جالب و خوب ریزی و همچنین طراحی کند.
او همچنین ضمن تاکید بر آنکه کشوری که مورد طمع و همچنین نفوذ واقع میمی شود نباید اجازه دهد تا آن هم نفوذ باعث تخریب می شود، گفتن داشت: وظیفه رسانه دروازه بانی می باشد.
عباسی ادامه داد: در انگاره وحیانی تغییر پیدا کردن وحی به عقل، کار عقلا و همچنین دانشمندان می باشد و همچنین تغییر پیدا کردن عقل به حسب وظیفه هنرمندان می باشد و همچنین انتقال حس به غیر، کار رسانه می باشد. رسانه فی ذاته وظیفه تولید کار عقلی را ندارد، بلکه وظیفه اش انتقال عقل و همچنین حس می باشد. اروپاییها به آن کار نظام دروازه بانی میگویند؛ خود رسانه مبدل فکر کردن و اندیشیدن کردن و اندیشیدن و همچنین عقیده نیست.
ریاست اندیشکده یقین ضمن تاکید بر آنکه نفوذ آن نیست که تنها و فقط فردی بیاید و همچنین پست و همچنین مقام بگیرد، اظهار داشت: در نفوذ شیوه استعمار نو، فردی را به مسئولیت میگمارند، ولی باید توجه داشت در نفوذ عصر فرانو، فکر کردن و اندیشیدن کردن و اندیشیدنها را تغییر میدهند. نفوذ توسط ایدهها و همچنین باورها صورت میگیرد و همچنین ایدهها و همچنین باورهای مسئولان را تغییر میدهد که در آن مسیر مهمترین کارکرد را رسانهها دارند.
عباسی در مورد نفوذ کلیدی خاطرنشان کرد: تاکید رهبر انقلاب آن بوده می باشد که مبانی علوم انسانی غرب غیرتوحیدی می باشد. هرگاه به بسط مبانی علوم انسانی اروپایی در جامعه بپردازیم، باورهای توحیدی در آن هم جامعه زیر سوال میرود. هنگام و زمانی که نظام فرهنگی و اجتماعی فکری و همچنین معرفتی را غیرتوحیدی کردیم خروجی اش پس نتیجه آن می شود که توحیدی نخواهد داشت.
او همچنین ادامه داد: هنگام و زمانی که رسانه، علوم سلسله ای را در شاخههای متنوع و گوناگون و مختلف نشر داد، آرام آرام در جامعه شاهد تغییر خواهیم بود و همچنین نفوذ فکری در جامعه ای رخ میدهد که باورهای توحیدی صدمه خورده می باشد.
ریاست اندیشکده یقین با تاکید بر آنکه کودکی که از طریق رسانه انیمیشن پاندای کونگفو کار را میبیند، به حرفه ای ترین شکل عقاید توحیدی اش تخریب میمی شود، تصدیق کرد: بعضی آثار مستند، باورها را از بین میبرند. هنگام و زمانی که آن موارد به وجود آمد، میبینیم باورهای سیاسی جامعه هم تغییر کرده می باشد؛ حال در آن بین جامعه کسی را بالای سر خود میآورد که همین فکر کردن و اندیشیدن را دارا می باشد.
عباسی با تاکید بر آنکه هنگام و زمانی که کسی تبلیغات را مدیریت میکند، ظاهرسازی نیز میکند، گفتن داشت: کسی که پول و همچنین تبلیغات را کنترل کند، عرضه و همچنین تقاضا را نیز مدیریت میکند. آمریکاییها به دنبال آن خواهند بود تا در ایران، جامعه لیبرال را بسازند؛ هنگام و زمانی که جامعه لیبرال شد، شهروندان و مردم شهر بورژوازی و همچنین در عین حال تغییر پیدا کردن به جامعه ای مصرف گرا میشوند.
ریاست اندیشکده یقین با اشاره به آنکه جامعه ای که آحادش سوداگرا و همچنین مصرف گرا شدند، آدم خود را بالای سر جامعه میآورد، اظهار داشت: انبیا بر دو دسته خواهند بود؛ بعضی از آنها شاهان را دعوت به حق میکردند و همچنین بعضی از آنها قومها را دعوت به حق میکردند. در صورتی که پیامبری میتوانسته بود از آن سطح گذر کند، حکومت دینی ساخته یا ایجاد میشد.
او همچنین با اشاره به آن سخن امام و پیشوا که در صورتی که در بانکهای جمهوری اسلامیربا باقی بماند، آن هم جمهوری اسلامیدیگر اسلامینمیمی شود، تاکید کرد: امام و پیشوا در بخشی از سخنان خود میفرمایند که پول در بانکها نباید کار کند؛ با توجه به آن سخنان امام و پیشوا در صورتی که خود را جای افسران سی آی ای بگذاریم، تنها به دنبال کار کردن پول در شبکه بانکی و همچنین تغییر پیدا کردن آن هم به ربا میرویم. چند مرجع در قم سیستم بانکی را ربوی میدانند؛ آن هم وقت رسانه میرود همین سیستم بانکی را تبلیغ میکند. رسانه اساسا با اقتصاد کاری ندارد، ولی باید توجه داشت دارد ربا را تبلیغ میکند.
عباسی ادامه داد: مکتب فکری لیبرالیسم با انگاره جرمیبنتام میدان دهی دین را تنگ میکند. نفوذ اینجا، نفوذ اندیشه جرمیبنتام می باشد؛ شهروندان و مردم شهر در آمریکا نیت و اراده از بین بردن وال استریت را دارند، آن هم وقت ما در برنامه جذاب و جالب و خوبهای تلویزیون تبلیغ بورس میکنیم؛ شهروندان و مردم شهر در جنبش وال استریت حرص را زیر سوال میبرند، در حالی که ما در انگارههای اسلامیعلیه حرص و همچنین طمع، مطلب داریم.
ریاست اندیشکده یقین افزود: دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و همچنین نظامیاز نفوذ اطلاعاتی و همچنین امنیتی و همچنین نظامیجلوگیری میکنند، ولی باید توجه داشت آنچه که نمیقدرت جلوی آن هم را گرفت، نفوذ رسانه می باشد. حکمت، موعظه حسنه و همچنین جدال احسن سه مفهوم اصلی در قرآن خواهند بود؛ در صورتی که انگاره دعوت از شهروندان و مردم شهر جهت جلوگیری از نفوذ، جدال احسن باشد، خود رسانه از نفوذ جلوگیری میکند.
او همچنین در مورد رسالت فردی رسانه خاطرنشان کرد: امر به معروف و همچنین نهی از منکر مدیریت در فتنه می باشد؛ فتنه زمانی به وجود میآید که حق و همچنین باطل واقعا قاطی شوند. جامعه مدعی ایمان هم با فتنهها امتحان میمی شود. رسانه بایستی و حتما اولا حق را از باطل جدا کند و همچنین ثانیا حق را معروف و همچنین باطل را منکر معرفی کند؛ آن هم گاه امر به معروف و همچنین نهی از منکر کرده می باشد.
عباسی نقش رسانه در مقابل نفوذ را مهم دانست و همچنین تصریح کرد: نقش کارکرد اصلی رسانه، هدایت و همچنین مدیریت جامعه در فتنه می باشد؛ جهت زدودن فتنهها بایستی و حتما حق و همچنین باطل را به شدت جدا کنند؛ در صورتی که آن اتفاقات افتاد، خود به خود امر به معروف شکل میگیرد. نقش رسانه تسهیل کننده نفوذ می باشد و همچنین معتقدم نقش آن نفوذ خیلی زیاد خطرناک می باشد.
ریاست اندیشکده یقین با تاکید بر آنکه رسانه بایستی و حتما قوه اجتهاد که کلید عاقله می باشد، داشته باشد، گفتن داشت: رسانه بایستی و حتما در رسالت خود عقلانیت را بسط دهد و همچنین اجتهادش آن می باشد که خودش جلوی معظلات و مسائل و مشکلات بایستد. چرا بایستی و حتما در نهادهایی مثل آموزش و همچنین پرورش، رسانه و همچنین هنر دستش جلوی شهروندان و مردم شهر دراز باشد. آن نقیصه به سیاستهای کلی در سطح حاکمیت برمیگردد. حکومت بایستی و حتما خالص ترین منابع اقتصادی و مالی را در حیطه علم و همچنین رسانه خرج کند.
او همچنین با تاکید بر آنکه عمده رسانههایی که نفوذ را قبول ندارند، دوستان VOA و همچنین بی بی سی خواهند بود، خاطرنشان کرد: آنها میگفتند ما در جمهوری اسلامیهستیم و همچنین ادعای اسلام را داشتند، ولی باید توجه داشت بعد از رفتن از ایران، زنانشان بی حجاب شدند و همچنین مردان شان ریشهای خود را تراشیدند. مثلا روزنامه آفتاب یزد سال شمسیها به مدیر مسئولی و همچنین سردبیری واحدی اداره میشد، ولی باید توجه داشت امروز واحدی در بی بی سی تحلیل میکند و همچنین در سال شمسیهای اول خروج خود از ایران نیز، از راه دور آن روزنامه را سرپرستی میکرد. اینجا رسانههایی خواهند بود که نیمه پنهان دارند و همچنین بخشی از آن هم در داخل کشور و همچنین بخشی از آن هم در خارج از کشور می باشد.
عباسی در پایان تصریح کرد: حسین باستانی در روزنامههای یاس نو و همچنین شرق تحلیل میکرد؛ مطمئن باشید آنها از سیا و همچنین MI6 حقوق میگیرند. کسی که بخواهد در بی بی سی فارسی اجازه نشستن بگیرد بایستی و حتما از فیلتر MI6 رد شده باشد. ما اصراری نباید داشته باشیم که افرادی که شامل بنیان فکری لیبرال خواهند بود و همچنین نظر به جامعه بورژوازی دارند، بین خودشان و همچنین انگلیس فرق بگذارند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
چاپ