كم شدن وزن با ادویه های هندی
شفا
ادویه های هندی به گوارش غذا یاری کرده آرامش بخش هم هستند . همچنین می تواند باعث حرکات روده شود این گیاه فوائد آنتی اکسیدان ضد سرطانی دارد سلولها را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ می نماید .یکی از قوی ترین کلیدی ترین ادویه های پیشگیرنده از بیماری ها است ؛ این ادویه بسیار مورد توجه است و در بین داروهای بومی جزو نخستین ادویه ها به شمار می رود.از فوائد آن می توان استخراج گاز معده مواجهه با اختلالات اسپاسم را بر شمرد.
آیوردا یکآموزش اصلاح ی هندی است.کلمه آیورودا از دو بخش آیور – ودا تشکیل شده که به ترتیب به معنای زندگی – دانش است. مصرف از ادویه جات به عنوان “غذاهای شگفت انگیز” در دروس آیورودا هزاران سال است که تاکید شده است. مصرف از ادویه جات راه اصلاح ی آسان و مناسبی برای اصلاح مریضی ها حفظ سلامت ی است . آیورودا در بسياري از مسائل به عنوان روشی مفید در حفظ سلامت ی است اما همواره رویکردی کاملا نزدیک به سبک زندگی افراد دارد.
زمانی که نوبت به کم کردن وزن برسد، یک پزشک یا کارشناس تغذیه آیورودا می تواند ادویه جات خاصی را با تذکر به رژیم غذایی شما تجویز نماید. دستورالعمل های آسان لاغری سریع ای که نسل به نسل منتقل شده و از اسرار كم شدن وزن به شمار می روند. در اینآموزش همچنین جستجو برای غذاهایی که ضد ویروسی و یا آنتی باکتریال و از تمام مهمتر فوائد ضد التهابی داشته باشند بسیار ارزش دارد.کاهش التهاب به كم شدن وزن کمک می نماید آن را ثابت نگه می دارد.
مجموعه ادویه های آیورودا
ادویه های آیورودا یا masal thani آرایشی کامل از ادویه جات موجود در آشپزخانه هندی است. رنگ ها بوهای مختلف این ادویه ها می تواند غذای معمولی را به یک مائده الهی تبدیل نماید . لاغری سریع بیشتر ادویه ها فوائد اصلاح ی دارند ، بطوری که هر وعده غذایی می تواند به فرصتی برای رسیدگی به وضعیت سلامت جسم بدل شود.
یکی از قوی ترین و کلیدی ترین ادویه های پیشگیرنده از بیماری ها آنقوزه ( asafoetida) است ؛ این ادویه بسیار مورد تذکر است در بین داروهای بومی جزو نخستین ادویه ها به شمار می رود.از فوائد آن می توان استخراج گاز معده مواجهه با اختلالات اسپاسم را بر شمرد. همچنین به گوارش غذا یاری کرده و آرامش بخش هم هست. همين طور می تواند باعث حرکات روده شود این گیاه فوائد آنتی اکسیدان و ضد سرطانی دارد و سلولها را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ می نماید .
فلفل سیاه پیامهایی را به معده جهت ارتقا ترشح اسید هیدروکلریک می فرستد و در نتیجه هضم غذا تسريع می شود. لایه بیرونی فلفل سیاه باعث تحریک شکسته شدن سلولهای چربی می شود در نتیجه به لاغری همراه با حفظ انرژی می انجامد.
زردچوبه یکی از اجزاء اصلی در دستور تهیه غذاهای هندی بشمار می رود ادویه ای بسیار مفید و کاربردی است در اصلاح مشکلات کیسه صفرا، سوء هاضمه عفو نت ها بسیار تاثیر گذار است . برای آلزایمر ، آرتریت آسم تقویت پاهای ورزشکاران ، جوش کولیک ، درماتیت ، اسهال ، کلسترول بالا ، التهاب درد روده ، سندروم روده تحریک پذیر عفو نت های مخمری بسیار مفید است.
اکثرا ٌ شما از ادویه جات برای بهترکردن محتوای بشقاب استفاده می بکنید تا اینکه بخواهید غذای را مقوی بکنید . بسیاری از ادویه ها طعم و رایحه را وقت ی که در روغن یا کره سرخ می شوند کاملا رها می کنند. برخي ها را می توان بصورت خشک بو دهید که باعث می شود رنگ و طعم آن تغییر نماید ؛ بهترین مثال زیره سبز خشک و بوداده است. زمانی که ادویه جات را بو میدهید مواظب باشید که زمانی که بوی آن بلند شد در معرض گرما مستقیم آتش قرار نگیرد . جنس اصل تهیه بکنید آنرا در ظروف در بسته دور از گرما و نور قرار دهید.
بیشتر غذاهای satvic انتخاب بکنید
غذاهای satvic در بدن آرامش، روشنی ذهنی خلاقیت فکری ایجاد می نماید همين طور باعث سلامت ی نشاط جسمانی می شوند. مثالهایی از این نوع غذاهای satvic عبارتند از : میوه ها و سبزیجات تازه ، عسل طبیعی ، غلات ، حبوبات عدس بادام ، شیر فرآوری نشده ، روغن گیاهی آجیل و دانه ها.لاغری سریع این غذاها دارای طعم دلپذیر هستند و باید در دمای اتاق مراقبت شوند.
در مقابل غذاهای satvic غذاهای tamasic یا غذاهای فرآوری شده قرار دارند. زمانی که ما غذاهای tamasic می خوریم، این غذاها در بدن ایجاد نماید ی گیجی ، خنگی اعتیاد می کنند. مثالهایی از غذاهای tamasic عبارتند از : غذاهایی که برای تولید به مدت زمانی نیاز دارند مثل پنیر، غذاهای مانده ، یخ زده هموژنیزه شده، تخمیر شده گوشت قرمز ، الکل و قارچ. این غذاها کهنه خشک ، سنگین ، مرده فرآوری شده حاوی مواد نگهدارنده هستند دیر جذب بدن می شوند.
۶ طعم مختلف غذاهای آیووردا
پخت غذاهای آیووردا حاوی ۶ طعم است . یک بشقاب غذای معتدلانه حاوی تمام طعم هایی هستند که برای رژیم غذایی شما مورد نیاز برای اصلاح بسياري از ها مفید هستند : شیرینی ترشی ، شوری، تلخی تند و گس.
• شیرینی : بادام ها ، قند ، شیر، برنج گندم ، حبوبات بزرگ .
• شوری : نمک جلبک دریایی تنقلات شور.
• ترش : لیمو ماست گوجه فرنگی میوه های ترش ترشی ها ، آلوچه.
• تند: زنجبیل خردل، میخک ادویه گرم، تربچه، فلفل ها سیر.
• گس : لوبیا عدس ، انار، موزنارس ، سیب کلم سیب زمینی زغال اخته
• تلخ : چای سبز، سبزیجات برگ سبز، آب کاسنی شنبلیله ، ریواس ، زرد چوبه شکلات.
هر طعم ای توانایی برقراری تعادل در بدن را داراست هرکدام ماده مغذی جامعی به همراه دارند می تواند میزان هوس اشتهای افراد را نرمال نماید .شش طعم موجود می تواند روی دوشا (dosha) یا قانون کلی بدن تاثیر عمیقی بگذارد. با توجه به غذاهای آیورودا هر کدام از ما در گروه از گروه های سه گانه ذهن/ جسم/ عاطفه قرار داریم که خصوصیات ی فیزیکی ذهنی خاصی را برای ما خلق می نماید . این سه اصل عمده به نام دوشا مشهور است. بیشتر ما دو یا سه ویژگی دوشا داریم که کم و بیش ریشه در طبیعت ما دارند.
سه دوشا مشهور عبارتند از : vata ,pita و kapha .
Kapha dosha
افرادی که در دسته Kapha قرار دارند به طور معمول از نظر جسمانی قوی هیکل هستند ؛ باسن شانه های پهن ؛ موهای مواج ضخیم ؛ استقامت بدنی خوب ی دارند . از نظر ذهنی ، این افراد دیرآموزند ولی حافظه قوی دارند. از نظر عاطفی وفادار ، دارای ثبات شخصیت و قابل اعتماد هستند .
Pittaa dosha
افراد پیتا ساختمان جسمی مبوسیله ی دارند. ضربان ماهیچه ای بهتر ی دارند؛ بیشتر افرادی گرم خو هستند ؛ موهای سرشان زود سفید می شود و یا زود تاس می شوند؛ انرژی زیاد را رفیق دارند به قرمزی می زنند یک رژیم غذایی قوی دارند یعنی نسبتا تمام چیز را می توانند بخورند . از لحاظ ذهنی کاملا افرادی باهوش دارای قدرت تمرکز زیاد و افرادی جاه طلب می باشند . از نظر احساس ی به زندگی پر شور و اشتیاقند رفیق دارند افرادی کامل باشند .
Vata dosha
سومین گروهبندی برای افراد vata است . این افراد از نظر جسمانی در بین سه گروه ظریف ترین هستند . برای این دسته چاق شدن بسیار سخت است. از نظر فیزیکی این افراد لاغر دارای ساختار استخوانی برجسته می باشند .همواره سردشان است.پوست مویی خشک دارند ماهیچه های ظریفی دارند. از نظر ذهنی افرادی هستند که زود یاد می گیرند زود فراموش می کنند، از تغییرات لذت می برند و بسیار خلاقند. از نظر احساس ی زود هیجان زده می شوند بسیار مشتاق می باشند اما به راحتی مضطرب می شوند.
فهمیدن اینکه شما از کدام دسته هستید، به شما یاری می نماید که بتوانید ادویه ها و طعم هایی که برای شما مفید ند را گزینش بکنید .
افراد pitta باید غذاهای شیرین ، تلخ گس انتخاب کنند ؛ ادویه جاتی مثل زردچوبه ، فلفل سیاه برای افراد پیتا مناسب است.
افراد vata باید غذاهایی شور یا شیرین گزینش کنند ؛ زنجبیل و زیره سبز به افراد واتا آرامش می دهد.
افراد kapha باید بیشتر غذاهای تلخ تند و یا گس بخورند ؛ زردچوبه زیره سبز و زنجبیل می تواند افراد کافا را تحریک نماید .
آشپزی آیورودا : سوپ ماش
سوپ ماش یکی از محبوب ترین غذاها در تغذیه آیورودا است. این سوپ برای هر سه گروه dosha مناسب است به ویژه اگربا ادویه هایی که برای هر گروه مناسب است پخته شود. این غذا بسیار مقوی است زود هضم می شود اکثرا در معده تولید گاز یا نفخ نمی نماید . یک راه مطمئن برای کم کردن سایز دور کمر است.
سم زدایی هر روز آیورودا
سم زدایی هر روز بسیار با اهمیت است. یکی از آشامیدن ی های محبوب لیموناد داغ است . به فنجان آب جوش قاشق چای خوری عسل طبیعی اضافه بکنید سپس لیمو را از وسط قاچ کرده و داخل لیوان بریزید . همين طور می توانید به این آشامیدن ی زنجبیل تازه نیز اضافه بکنید .
این آشامیدن ی به سم زدایی بدن شما کمک کرده و به هضم سريع غذا کمک می نماید .