میرزا قاسمی
|میرزا قاسمی ازاصلحیت|
۳۱مرداد
میرزا قاسمی
میرزا قاسمی را چه کسی پخت ؟
“میرزا قاسم خان قاجار” ، حاکم گیلان در دهه ١٢٣٠ هجرى شمسى بود. وى که علاقه ى بسیارى به آشپزى داشت، در سال شمسي ١٢٣٩ هجرى شمسى با مخلوط کردن بادمجان ، گوجه و همچنين سیر ، دست به ابداع خوراکى جدید زد و همچنين از آنجایى که به هنر آشپزى عشق مى ورزید، دستور این خوراک جدید را در میان مردمان گیلان رواج داد و همچنين با نام وى به “میرزا قاسمى” شناخته شدن و شهرت یافت. میرزا قاسم خان که مردى خوش ذوق بود بعد از گیلان ، به حکمرانى فارس برگزیده شد و همچنين بعدها در شیراز درگذشت و همچنين او را در باغ حافظیه و همچنين در جنب آرامگاه حافظ شیرازى به خاک سپردند.
مواد مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري
بادمجان قلمی : ۸عدد متوسط
سیر : ۷-۸ عدد پهناور و بزرگ
گوجه فرنگی : ۵ عدد
نمک –فلفل-زردچوبه : به میزان مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري
مزايا و خاصيت هاي
بهره بري و استفاده از این غذا در اشخاص با غلبه سردی می تواند بسیار کمک کننده باشد. ترکیبات موجود در این غذا دامنه انرژی اشخاص را تغییر داده و همچنين مزاج اشخاص را به طرف گرمی هدایت می نماید. پس بنابراین در افرادی که غلبه سودا و همچنين بلغم حاکمیت دارد بهره بري و استفاده از این غذا هر دو هفته یکبار توصیه میگردد.
دستور پخت :
بادمجان را با پوست روی اجاق گاز یا ذغال ،کباب کرده تاپوستش نازک مي شود . سپس داخل آب ریخته و همچنين پوستش را جدا میکنیم و همچنين در آبکش میگذاریم تا بی آب مي شود. گوجه را پوست کنده ریز خرد کرده و همچنين به همراه مقداری روغن در ظرفی جداگانه ۵ الی ۱۰ دقیقه تفت میدهیم. سیرها را خرد و همچنين با کمی نمک –زردچوبه-فلفل به گوجه اضافه و همچنين ۵ الی ۱۰ دقیقه تفت میدهیم. بادمجان ها را کوبیده یا ساتوری میکنیم و همچنين به گوجه و همچنين سیر اضافه میکنیم . در این مرحله مقداری روغن اضافه و همچنين ۵ دقیقه تفت میدهیم. در ظرف را گذاشته تا غذا جا بیفتد.