نقد و تحلیل لب تاپ ایسوز zenbook ux31e-d
asus قیمت لب تاپ ایسوز
• طراحی و ساخت
Zenbookها همگی به طور کامل از آلومینیوم ساخته شدهاند به لطف ماشین کاری به کمک دستگاه های CNC، نتیجه نهایی، بدنه ای بسیار مقاوم و بدون نقص است. قاب پشتی صفحه نمایش، شبیه تبلت های خانوادهی Transformer، به بافت دایره ای بسیار قشنگ مزین شده است. به جرات میتوان گفت که ایسوس در تهیه Zenbookها سنگ تمام گذاشته و حتی به کوچکترین جزئیات ارزش داده شده است و نتیجه نهایی، یکی از زیبا ترین رایانه های خانگی ایست که تا به امروز دیده بودیم. سیـستم خنک کنندگی دستگاه طوری طراحی شده است که با وجود ضخامت ناچیز آن، زمان ی که با آن کار میکنید، بدنه گرم و آزار دهنده نمیشود. لولای صفحه نمایش هم بسیار محکم ساخته شده تحت ضربات هر روز دچار خمش یا پیچش نمیشود. بدنه در مجموع یک حالت گوه ای داشته و شباهت بسیاری به لپتاپهای MacBook Air شرکت اپل دارد. اما با این فرق که از آنها کمی باریکتر میباشد. به لطف طراحی فوق باریک و وزن مناسب این آلترابوک ها، حمل و نقل جابجایی آنها بی نهایت ساده و لذت بخش است. ایسوس به بهترین نحو توانسته است تا بدون کاهش کارایی دستگاه، بدنه آن را ظریفتر، باریکتر سبکتر نماید.
• صفحه نمایش
ایسوس، شبیه اپل، برای صرفه جویی در هزینه های تولید این آلترابوک، به جای صفحه نمایش IPS، از پنل TN استفاده کرده است. ولی صرفا استفاده از پنل های TN یک نقطه ضعف محسوب نمیشود، همانطور که MacBook Air نیز از همین پنل استفاده کرده ولی کیفیت عکس فوقالعاده بالایی دارد. پنلی که ایسوس بر روی این آلترابوک قرار داده است، روشنایی فوقالعاده بالایی دارد و میتوان گفت که حتی از صفحه نمایش MacBook Air هم روشنتر است. کنتراست تصویر و دقت رنگهای تولیدی نیز کاملا رضایت بخش است. برنامه ای هم برای کالیبره کردن رنگهای عکس به طور پیش فرض قرار داده شده است که به یاری آن میتوان رنگهای تولید شده را باز اصلاح بخشید. ممکن است فقط نقطه ضعف صفحه نمایش Zenbook را بتوان زاویه دید آن دانست که شبیه اکثر لپتاپهایی که از پنل های TN استفاده میکنند، در حالت افقی بهتر بوده ولی در حالت عمودی بسیار محدود است. اما به لطف لولاهای بسیار خوب این صفحه نمایش، به راحتی میتوان را آن را به عقب یا جلو خم کرد و از کم شدن کیفیت تصویر بر تاثیر تغییر زاویهی دید، پیشگیری کرد. با وجود این، میتوان به طور کلی گفت که صفحه نمایش این آلترابوک، بسیار بهتر از صفحات نمایش قرار داده شده بر روی اکثر لپتاپها رایانه های موجود در بازار است.
در بالای این صفحه نمایش، یک وب کم VGA تعبیه شده است که در شرایط نوری مناسب، میتوان با آن ارتباط های تصویر ی بسیار بهتر ی برقرار کرد.
• ورودیها و خروجیها
Zenbookها از یک پورت USB 2.0 و یک پورت USB 3.0 بهره میبرند که هر کدام در یک سمت دستگاه قرار دارد. دلیل اینکه ایسوس هر دو تای این پورتها را از نوع USB 3.0 گزینش نکرده است، کنترل کنندهی Fresco Logic FL1009 دستگاه است. این کنترل کننده در کنار پورت USB 3.0 قرار داشته هیچ راه پاکی برای اتصال این کنترل کننده به سمت دیگر دستگاه وجود نداشته است. علاوه بر این دو پورت، یک پورت ترکیبی صوتی، خروجی mini VGA خروجی micro HDMI بر روی بدنه این دستگاهها، قرار داده شدهاند. ضروری به ذکر است که مدل های ۱۳.۳ اینچی، به یک کارت خوان SD نیز مجهز هستند .
• کیبورد ترک پد
با وجود ابعاد خاص محدودیت فضای این دستگاه، ایسوس توانسته است که کیبورد بسیار بهتر ی را بر روی آن قرار دهد. تمام کلیدها به جز کلیدهای چهار جهت، دارای ابعاد استاندارد هستند . ممکن است نتوان گفت که کلیدها به روانی کلیدهای MacBook Air هستند ولی با این وجود، بازخورد کلیدها بسیار بهتر بوده میتوانید به راحتی، با سرعت زیاد بدون غلط ات تایپی، با کیبورد کار بکنید . با وجود قیمت نسبتا بالای این دستگاه، کمی جای تعجب دارد که ایسوس، کیبورد Zenbookها را به نور پس زمینه مجهز نکرده است. اما نبود نور پس زمینه، یک نقطه ضعف بزرگ محسوب نمیشود، ولی امیدواریم که ایسوس بر روی مدل های بعدی Zenbook، این کاستی را بر طرف نماید .
ترک پد هم به بهتر ی کیبورد طراحی شده است، ابعاد آن کاملا مناسب بوده و حساسیت آن هم بسیار بالاست. علاوه بر دو کلید قرار داده شده در پایین ترک پد، همه سطح ترک پد هم میتواند به عنوان یک کلید کار نماید . بدین مفهوم که با فشار دادن سطح ترک پد، میتوان وظیفه کلید سمت چپ ماوس را انجام داد و چنانچه با دو انگشت آن را فشار دهید، حکم کلید سمت راستی را خواهد داشت. به علاوه به لطف کنترل کنندهی Sentelic، این ترک پد از فرمانهای دو سه انگشتی هم به طور کامل پشتیبانی میکند.
• سخت افزار داخلی و باتری
Zenbookها در کانفیگ های مختلف ی در بازار وجود دارند ولی همگی آنها از پردازنده های دو و چهار هسته ای Intel Core i5 و Core i7 استفاده میکنند. به لطف این پردازنده های قدرتمند، Zenbookها از لحاظ قدرت پردازشی، با MacBook Air مساوی هستند ولی از آنجایی که Zenbookها فقط از حافظه های پرسرعت SSD استفاده میکنند، عملکرد کلی سریعتری را از به نمایش میگذارند. به اینکه این آلترابوک ها دارای کارت گرافیک مجزا نبوده از پردازشگر گرافیکی Intel HD 3000 استفاده میکنند، مناسب اجرای بازیهای رایانه ی نبوده بیشتر برای انجام محاسبات گرافیکی سبک، طراحی شدهاند.
ایسوس در مـدل ۱۱.۶ اینچی، یک باتری ۳۵ وات-ساعت قرار داده است این در حالیست که مدل ۱۳.۳ اینچی از باتری قدرتمند تر ۵۰ وات-ساعت مصرف میکند. لازم به ذکر است که باتری این آلترابوک ها توسط کاربر، قابل تعویض نمیباشد. مـدل ۱۱.۶ اینچی در آزمایش مرورگری اینترنت که توسط مرورگر IE8 و با روشنایی متوسط صفحه نمایش، انجام میشود، توانست نزدیک به ۴ ساعت و نیم شارژدهی نماید که کمی خوب از MacBook Air بوده ولی در کل میزان متوسط ی محسوب میشود.
• جمع بندی
Zenbook اولین خانواده آلترابوک های شرکت ایسوس است میتوانیم به جرات بگوییم که ایسوس در تهیه این دستگاهها، عالی عمل کرده است. طراحی و تهیه این آلترابوک ها به بهترین نحو صورت گرفته و سخت افزار داخلی آنها، به لطف بهره گیری از پردازنده های قدرتمند حافظه های زود SSD، مناسب اکثر کاربران میباشند. ممکن است این کالاها ، مناسب علاقهمندان به بازیهای رایانه ی نباشند ولی آلترابوک کلا محصولات ی هستند که علاقهمندان به بازیهای رایانه ی جزو بازار هدف آنها قرار نمیگیرند. صفحه نمایش با کیفیت، کیبورد عالی و باتری قدرتمند، Zenbook ها را به یک رقیب جدی برای لپتاپهای MacBook Air تبدیل کرده است و میتوان بدون اغراق گفت که خانواده ASUS Zenbook یکی از بی عیب و نقص ترین شگفتانگیزترین رایانه های شخصی موجود در بازار میباشند.
ویژگی ها :
طراحی فوقالعاده زیبا
کیفیت تهیه عالی
وزن بسیار کم
صفحه نمایش با کیفیت
دارای پورت USB 3.0
کیبورد و ترک پد بسیار بهتر
سخت افزار قدرتمند – مجهز به حافظه های پرسرعت SSD
باتری با شارژدهی بهتر
معایب:
عدم وجود نور پس زمینه برای کیبورد