همه آنچه بایستی و حتما در مورد نوشابه بدانید
بزودی بحث کنترل مصرف نوشابه گاز دار و همچنین نیز جایگیزینی شربت های گیاهی بر روی میز مصرف ایرانیان بایستی پیگیری می شود . طرفداران طب سنتی و همچنین غذاهای سالم منتظر خبرهای جدید باشید.
جام جم: ماجرای دلبری نوشابه و همچنین دلدادگی به آن هم بر کسی پوشیده نیست و همچنین بعضی اشخاص چنان اسیر آن نوشیدنی میشوند که حتی نمیتوانند یک روز جای خالیاش را در سفره تحمل کنند. البته حق هم دارند، آن هم رنگ سیاه فریبنده و همچنین طعم پرکشش کوکا و همچنین آن هم رنگ نارنجی شعفانگیز کانادا و همچنین آن هم گاز سوزان و همچنین جوشانی که به محض باز کردن در نوشابه با فیس و همچنین افاده خودی نشان میدهد، چنان وسوسهانگیز می باشد که کمتر کسی میتواند در برابر آن هم مقاومت کند.
ولی باید توجه داشت در میان نوشابههای سفید، نارنجی و همچنین سیاه کدامیک اولویت مصرف دارد؟ آنکه میگویند گاز نوشابه را از گازوئیل تامین میکنند، صحت دارد؟ آیا به نوشابه مواد نگهدارنده میزنند؟ فرق میان نوشابههای لایت و همچنین زیرو در چیست؟ بطریهای پلاستیکی و همچنین قوطیهای آلومینیومی که جهت بستهبندی نوشابه به کار میرود، میتواند باعث فعل و همچنین انفعالات شیمیایی در نوشابه می شود؟ آن درست می باشد که میگویند اسید نوشابه به قدری قوی می باشد که میقدرت با آن هم وسایل خودرو و همچنین سرویس بهداشتی را جرم و جنایتزدایی کرد؟
دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص علوم و همچنین صنایع غذایی و همچنین عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس میگوید: نوشابه حاوی ۹۰ قسمت و بخش آب، ۹ تا ۱۰ قسمت و بخش شکر و همچنین یک قسمت و بخش مواد رنگی، اسیدهای خوراکی، گازکربنیک، اسانس، مواد نگهدارنده و همچنین بعضی افزودنیهای شیمیایی می باشد.
او همچنین در پاسخ به آن سوال که ضرر اصلی مصرف نوشابهها در چیست، اظهار میکند: گرچه نوشابه حاوی افزودنیهای مضری زیرا و به درستی که اسید، رنگ و همچنین گاز می باشد، ولی باید توجه داشت زیرا و به درستی که ۹ تا ۱۰ قسمت و بخش آن هم شکر می باشد و همچنین تنها و فقط یک قسمت و بخش نوشابه افزودنیهای سنتزی می باشد، در پس نتیجه آن می شود که شکر آن هم زیانبارتر می باشد. مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری می باشد بدانید ۱۰درصد یک نوشابه دو لیتری خانواده، حاوی ۲۰۰ گرم و همچنین ۱۰ قسمت و بخش یک بطری ۲۰۰ سیسی آن هم حاوی ۲۰ گرم معادل یک قاشق غذاخوری شکر می باشد.
واقعا اسید نوشابه جرم و جنایتزداست؟
آن درست می باشد که میگویند اسید نوشابه به قدری قوی می باشد که میقدرت با آن هم جرم و جنایت موتور و همچنین باتری ماشین و همچنین سرویس بهداشتی را زدود و همچنین آن هم را جایگزین جرمگیر و همچنین وایتکس کرد؟ یعنی آن اسید میتواند معده و همچنین روده ما را سوراخ کند؟ دکترعزیزی با رد آن موضوع میگوید: اسید نوشابه خوراکی و همچنین ضعیف می باشد و همچنین نمیتواند خاصیت جرمگیری داشته باشد. البته اسید نوشابه با وارد شدن به بدن جهت به تعادل رسیدن مستلزم و نیاز به کلسیم دارد که آن هم را از استخوانها برداشت میکند و همچنین مصرف طولانیمدت آن هم میتواند به پوک شدن استخوانها منجر می شود. آن متخصص در پاسخ به آن سوال که چرا طعم نوشابههای سفید، نارنجی و همچنین سیاه با یکدیگر متغایر و متفاوت می باشد، ادامه میدهد: اسید و همچنین اسانس، دو ترکیب مسئول ساخته یا ایجاد طعم در نوشابههاست. نوشابههای سیاه معمولا با اسید فسفریک و همچنین نوشابههای نارنجی و همچنین سفید با اسید سیتریک ترش و همچنین طعمدار میشوند و همچنین یکی از رموز خوشطعمی نوشابه هم وجود همین اسیدهای طعمدار می باشد.
کدام نوشابه اولویت مصرف دارد؟
بعضی اشخاص بر آن باورند که زیرا و به درستی که رنگ نوشابه سیاه از کارامل و همچنین نوشابه سفید بدون رنگ می باشد، نسبت به نوشابههای نارنجی که با رنگ مصنوعی تهیه میمی شود مضرات کمتری دارد. دکتر عزیزی با تائید آن موضوع میگوید: البته مقدار و اندازه و میزان اسید، گاز و همچنین سایر افزودنیها در انواع نوشابه تقریبا یکسان بوده و همچنین هیچ کدام بر غیره ای برتری ندارد، ولی باید توجه داشت زیرا و به درستی که رنگ نوشابه سیاه از کارامل (قند سوخته) و همچنین نوشابه سفید بیرنگ می باشد در مقایسه با نوشابههای نارنجی اولویت مصرف دارد.
ولی عامل شفافیت و همچنین زلالی نوشابههای سفید چیست؟ میقدرت گفت مادهای که جهت شفافیت به آن نوشابهها میزنند نسبت به سایر نوشابههای رنگی ضرر بیشتری دارد؟ به گفته آن متخصص زیرا و به درستی که آب مورد بهره بری و استفاده جهت تهیه انواع نوشابه چندین بار تصفیه میمی شود، همچنین و علاوه بر نوشابههای سفید، نوشابههای سیاه و همچنین نارنجی هم شفافیت داشته و همچنین کدورت و همچنین رسوب ندارند، ولی باید توجه داشت زیرا و به درستی که حاوی مواد رنگی می باشد آن موضوع از نظر مصرفکننده قابل تشخیص نیست.
آن درست می باشد که میگویند زیرا و به درستی که در نوشابه سیاه از کولا بهره بری و استفاده میمی شود، اعتیادآور می باشد؟ دکتر عزیزی با اشاره به آنکه کولا نام گیاهی می باشد که از پودر دانههای آن هم در نوشابههای سیاه غیرالکلی بهره بری و استفاده میمی شود، میگوید: آن پودر طعمدهنده بوده و همچنین رنگ قرمز قهوهای دارد و همچنین حاوی کافئین، تئوبرومین و همچنین درصدی تانن می باشد. به دلیل ترکیبات تاننی دلیل وجود ضداسهال دارد.
به جهت کافئین تاثیرات و همچنین اثرات محرک داشته و همچنین شبیه به چای و همچنین قهوه باعث رفع خستگی میمی شود. مدر می باشد و همچنین با تحریک دستگاه گوارش به هضم بهتر غذا کمک میکند. تا حدی باعث افزایش نیرو میمی شود و همچنین از خوابآلودگی جلوگیری کرده و همچنین در کل حال انسان را خوش میکند، ولی باید توجه داشت زیرا و به درستی که مقدار آن هم در نوشابههای سیاه خیلی زیاد اندک می باشد اعتیادآوری ضعیفی دارد. به گفته آن استاد دانشگاه، کافئین یک لیوان نوشابه سیاه تقریبا معادل همین مقدار و اندازه و میزان چای غلیظ و همچنین کمتر از قهوه می باشد.
نوشابههای گازوئیلی!
به گفته دکتر عزیزی، گازکربنیک نوشابه را از هر سوخت فسیلی میقدرت تهیه کرد و همچنین یکی از راههای تهیه آن گاز از طریق سوزاندن گازوئیل می باشد. دود حاصل از سوزاندن گازوئیل حاوی گازکربنیک و همچنین مواد و همچنین گازهای زاید می باشد. جهت آن کار، دود ناخالص را در محلولهای تصفیهکننده مختلفی هدایت کرده تا آلایندهها و همچنین مواد زاید آن هم از گازکربنیک جدا می شود و همچنین در نهایت، گازکربنیک را به صورت بیبو و همچنین بیرنگ و همچنین تحت فشار معینی وارد کپسول کرده و همچنین روانه کارخانههای نوشابه میکنند.
گازکربنیک به دلیل جوشان، تند و همچنین سوزان بودن همچنین و علاوه برتحریک پرزهای چشایی و همچنین کمک به ترشح اکثرا و بیشتر غدد بزاقی به سبب ماهیت اسیدی با افزایش ترشح اسید معده به هضم بهتر غذا کمک میکند. ولی باید توجه داشت زود قضاوت نکنید! در طولانیمدت که دستگاه گوارش به مقدار و اندازه و میزان وارد شدن آن اسید مصنوعی مضاعف عادت کرد جهت هضم همواره نیازمند وارد شدن آن مقدار اسید به معده خواهد بود. بنابراین در صورت مصرف کم یا قطع مصرف نوشابه گازدار، معده تنبل میمی شود و همچنین اختلال در هضم، سنگینی و همچنین پری عارض میمی شود.
آیا به نوشابه مواد نگهدارنده میزنند؟
دکتر عزیزی در پاسخ به آن پرسش میگوید: زیرا و به درستی که ۱۰درصد نوشابه حاوی شکر می باشد و همچنین شکر به واسطه حضور بعضی مخمرها میتواند همچون سرکه ترش می شود و همچنین نوشابه را بدطعم کند، به همین دلیل از بنزوات سدیم بهعنوان مادهای نگهدارنده در انواع نوشابهها بهره بری و استفاده میمی شود که البته زیرا و به درستی که مقدار و اندازه و میزان بهره بری و استفاده از آن هم کمتر از ۳/۰ قسمت و بخش می باشد، نمیتواند تهدیدکننده سلامت بدن باشد. تا زمانی که در نوشابه باز نشده باشد، آن محصول مستعد فسادپذیری نیست، ولی باید توجه داشت از زمانی که در بطری نوشابه باز می شود، با نزدیک شدن به تاریخ انقضا احتمال دارد کپک زده و همچنین غیرقابل مصرف می شود. به گفته دکتر عزیزی بطریهای پلاستیکی که جهت پر کردن نوشابه از آن هم بهره بری و استفاده میمی شود همچون سایر بطریهای پلاستیکی که در آن هم آبمیوه، سرکه، آبلیمو، آب معدنی یا آب نارنج پر میمی شود، میتواند موجب مهاجرت یونی و همچنین ساخته یا ایجاد فعل و همچنین انفعالات شیمیایی و همچنین سرطانزا در نوشیدنی می شود. در پس نتیجه آن می شود که بهتر می باشد نوشابهها بخصوص انواع گازدار آن هم در ظروف شیشهای نگهداری می شود. به گفته آن متخصص، بطریهای آلومینیومی مضرات چندانی ندارد و همچنین در مقایسه با بطریهای پلاستیکی سالمترند.
نوشابه لایت یا زیرو؟
نوشابههای لایت و همچنین زیرو چه فرقی از نظر ترکیبات با یکدیگر دارد و همچنین آیا برتری ویژه ای نسبت به نوشابههای معمولی دارد؟ دکتر عزیزی در آن مورد میگوید: نوشابههای زیرو و همچنین لایت هر دو از انواع نوشیدنیهای رژیمی می باشد و همچنین قندهای مصنوعی جایگزین شکر آن هم شده می باشد. قندهای رژیمی نوعی پروتئین سنتزی می باشد که به صورت مصنوعی در کارخانجات تولید میمی شود و همچنین در مقایسه با شکر چند صد برابر اقتدار و قدرت شیرینکنندگی اکثرا و بیشتر دارد و همچنین زیرا و به درستی که در بدن هضم و همچنین جذب نمیمی شود، اقتدار و قدرت کالریزایی نیز ندارد و همچنین چاقکننده و همچنین بالابرنده قند خون نیست. البته مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری می باشد بدانید نوشابههای رژیمی همچون دیگر نوشابههای معمولی، اسپورت و ورزشی و همچنین انرژیزا حاوی مواد مضر رنگی، اسیدی، گاز و همچنین مواد نگهدارنده می باشد.
به گفته آن متخصص صنایع غذایی، فرق نوشابه لایت و همچنین زیرو در آن می باشد که مقدار و اندازه و میزان شکر در نوشابههای زیرو صفر می باشد، ولی باید توجه داشت نوشابههای لایت همچنین و علاوه بر دارا بودن قندهای مصنوعی، حاوی قسمت و بخش اندکی شکر می باشد.
دکتر عزیزی با اشاره به آنکه زیرا و به درستی که مضرات نوشابه به ازای وزن بدن کودکان، اکثرا و بیشتر از بزرگسالان میتواند مخرب باشد، میگوید بایستی و حتما کودکان کمتر از نوشابهها بهره بری و استفاده کنند. جهت درک بهتر، مصرف یک لیوان نوشابه در یک کودک با وزن ۲۰ کیلوگرم ضمن آنکه هنوز سیستم بدنی او در حال رشد می باشد و همچنین تکامل نیافته و همچنین دhttp://maadteb.com/wp-admin/options-general.phpر پس نتیجه آن می شود که کارایی مورد بهره بری و استفاده و نیاز ضروری جهت سمزدایی را ندارد، در مقایسه با مصرف همین مقدار و اندازه و میزان نوشابه از سوی یک فرد بالغ با وزن ۸۰ کیلوگرم میتواند آسیبزاتر باشد.
منبع
برترین طب سنتی : همه آنچه بایستی و حتما در مورد نوشابه بدانید