گفتگو با استاد حسن عباسی با موضوع ساخته یا ایجاد مؤسسه اعتبارسنجی ملی
استاد حسن عباسی در گفتوگو با روزنامه نویس و خبرنگار فارس در یاسوج در خصوص اظهارات اخیر ریاستجمهور در باره کاهش نرخ تورم اظهار کرد: در ایران دو مجموعه در ارتباط با تورم نظر میدهند که یکی بانک مرکزی و همچنین غیره ای مرکز آمار ایران می باشد.
ریاست مرکز بررسی کردنهای دکترینال در ادامه گفت: با توجه به آنکه در کشور مرکز اعتبارسنجی نداشتیم سال شمسی قبل مسئولان از ما خواستند که بعضی از آمارهای مؤسسات اعتبارسنجی خارجی را عیارسنجی کنیم.
آن بررسی کننده و پروهشگر و همچنین پژوهشگر تصریح کرد: لذا مشخص شد که طبیعتا ما بایستی و حتما خودمان با شکلدهی یک مؤسسه در خصوص اقتصاد کشور اعتبارسنجی کنیم که پیشامد جدید تورم هم یکی از آن عناصر می باشد.
عباسی تصریح کرد: بر همین اساس آمارهایی که اکنون بانک مرکزی و همچنین مرکز آمار ایران میدهد مبتنی بر یک اعتبارسنجی جامع از اقتصاد ایران نیست.
ریاست اندیشکده یقین اظهار کرد: آن بررسی ها تک بعدی می باشد و همچنین از سال شمسی قبل به ما ابلاغ شد که در مرکز بررسی کردنهای دکترینال، مؤسسه اعتبارسنجی ملی ساخته یا ایجاد کنیم که در تراز مؤسسات اعتبارسنجی بینالمللی باشد.
عباسی گفتن داشت: یک سال شمسی دنبال تبیین شاخصها بودیم که شاخصهای بومیرا داشته باشیم و همچنین شاخصهای جهانی را هم ببینیم.
او همچنین گفت: از همین رو در سال شمسی بعدی از طریق مؤسسه اعتبارسنجی عیار در ترازیابی اقتدار و قدرت ملی شامل در اقتدار و قدرت اقتصادی و همچنین ارز و همچنین به خصوص در مواردی مثل تورم با شاخصهای مشخص بومیآمار و همچنین ارقامها را مشخص و همچنین اعلام میکنیم.
عباسی خاطرنشان کرد: آن وضعیتی که الان در کشور بوده و همچنین دو نهاد دولتی آمار ارائه میکنند آمارهای ارائه شده تک وجهی می باشد و همچنین آمار در قالب اعتبارسنجی نیست.
او همچنین در ادامه گفت: اعتبارسنجی اقتصادی و همچنین فرهنگی و همچنین سیاسی و همچنین فرهنگی و اجتماعی بایستی و حتما عیار اعتباری که معین میکند در شاخصهای متنوع و گوناگون و مختلف مشخص باشد.
ریاست اندیشکده یقین افزود: در سال شمسی بعدی آماری بومیدر خصوص اوضاع اقتصاد و همچنین به خصوص تورم اعلام میکنیم.
او همچنین در خصوص دلایل تورم نیز گفت: به مسئولان اعلام کردیم که بین ۵ تا ۷ قسمت و بخش از تورم ایران به آن دلیل می باشد که مبنای اقتصاد ایران، دلار آمریکا می باشد.
عباسی افزود: در نگاه «مایک ملونی» ۴۰۰ قسمت و بخش اقتصاد آمریکا تورم دارد و همچنین آن قسمت و بخش به دلیل آنکه پول آن همها مبنای اقتصادی کشورهای دیگر می باشد سرشکن در اقتصاد کشورهای دیگر بر اساس ظرفیت آن هم کشورها میمی شود.
او همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تکیهای که اقتصاد ایران به دلار آمریکا دارد بخشی از تورمیکه در کشور تجربه میکنیم به واسطه پول بدون پشتوانه دلار می باشد.
منبع: خبرگزاری فارس
چاپ
منبع
جدید و تو و تازه ترینسخنرانی دکتر عباسی : گفتگو با استاد حسن عباسی با موضوع ساخته یا ایجاد مؤسسه اعتبارسنجی ملی