همه چیز در مورد کاشت مو
در این مطلب قصد داریم تا شما عزیزان را با روش کاشت موی طبیعی آشنا سازیم.در ادامه این مطلب به علل ریزش مو و مراحل قبل از پیوند مو خواهیم پرداخت.
کلینیک نای ذی
پیوند مو یا به اصطلاح عامیانه کاشت مو و یکـی از اثر گذار ترین راههای جلوگیری از طاسی سر محسوب میشود که در چند سـال اخیر نظـر بسیاری را به خود جلب کـرده است .
مو یکـی از اعضای بدن هست که کمک زیادی به قشنگی فرد میکند و زمانی دچار ریزش میشودو بسیار از اشخاص نگران میشوند و در پی بهبود آن می باشند .
با دکتر محمدعلی نیلفروشزادهو عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهرانو دربـار ه ایـن که کاشت مو را از چه وقتی و چطور بایستی شروع کنیمو گفتوگو کـرده ایم. با ما همراه شوید.
برای سفارش کاشت مو کلیک کنید
علل مهم ریزش مو چیست؟
هر شاخه از موی سر انسان و دارای یک چرخه رشدی هست که بهطور ژنتیکـی برای آن طراحی شده و ایـن چرخه حاوی رشدو پیری و ریزش است . بهطور متوسط روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تارمو میریزد. اما ایـن تعداد در اشخاص متفاوت مفرق است . همچنان که یک مو میریزدو موی جدیدی جای آن را میگیرد. مساله وقتی شروع میشود که موهای ریزشیافته بیشتر از موهای رویشیافته جدید باشد یا رشد موهای جدید ضعیف شود. در ایـن حالت بعد از مدتی از تعداد کل موها کاسته میشود و فرد متوجه کم شدن سایز موهایش خواهد شد. ایـن علت مهم ریزش مو است . در واقع و عوامل متفاوتی میتوانند بر چرخه رشد مو اثر کنند و سبب ریزش مزمان یا دائمی آن شوند.
علت ریزش موی آقایان چیست؟
معمولترین علل ریزش مو در آقایانو مسـال ه آندروژنیک هست و همـان طور که از نام آن معین استو ۲ علت با ارزش هورمون آندروژن و ژنتیک نقش مهم را در ایـن ریزش مو ایفا میکنند. در خانمها ایـن نوع ریزش مو دیده میشود ولی اکثرا سبب نازکشدن مو و ریزش منتشر در سر میشود. در آقایان بعد از بلوغ با افزوده شدن سطح هورمونهای آندروژنی نازک شدن موها و عقب رفتن موهای ناحیه پیشانی شروع میشود.
آیا موهای پیوندیو موهایی واقعی و طبیعی محسوب میشوند؟
موهای کاشتهشده از پشت سر برداشته میشوند و ایـن موها نسبت به دیهیدروآزمایش وسترون (DHT) حساس نیستند. اثر ایـن هورمون علت از بین رفتن فولیکولههست پس بقای ایـن موها همیشگی هست و از آنجا که انتقال از موهای سر خودتان انجام میشودو کاملا طبیعی است .
چه کسانی میتوانند عمل کاشت یا پیوند مو را انجام دهند؟ محدودیت سنی ندارد؟
بهطور کلیو اشخاص مناسب برای پیوند مو حاوی کسانی با ریزش موی آندروژنیک مردانهو زنانه با ریزش موی ژنتیکـی و زنان با طاسی آندروژنیک مشابه الگوی مردانه می باشند چون موهای ناحیه دهنده آنهاو تراکم بالایی دارد و احتما ل ریزش ندارد. ریزشهای موضعی در اطراف خط مو ناشی از جراحی کششی پوست صورتو ریزش موضعی ناشی از روش آرایش موها و وارد آوردن کشش زیاد به موو جوشگاه ناشی از تصادفو سوختگیو جراحی یا بیماری های التهابی و عفو نی در سر می باشند . چنانچه در یک مرد جوان زیر ۲۵سـال با پسروی خط رویش مو و کمپشت شدن موهای فرونتالو با یک جلسه پیوند موو یک خط رویش موی جدید بنا به درخوهست خود بیمار و پرتر و پایینتر از خط رویش اولیهاش ایجاد کنیمو ایـن کار فعلا بیمار را راضی میکند ولی ایـن رضایت مزمانی خواهد بود چون در سـال های بعد با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت ایـن خط جدیدو موهای باقیمانده در ناحیه دونرو برای پر کردن سر او تا خط جدید ضروری نیستند و موهای او نمایی غیرطبیعی پیدا میکنند. پس پیوند مو قبل از ۲۵ سـال گی توصیه نمیشود. بعد از ۲۵سـال گی بیمار به وهله بلوغ کامل میرسد و با ارزیابی میزان ریزش فعلی موی بیمارو پیشبینی چگونگی گسترش آن در آینده امکانپذیر است . بیمار در ایـن سن منطقیتر فکر میکند و میزان طاسی فعلی خود را در نظـر میگیرد. به ایـن ترتیب داشتن یک خط رویش موی جدید به شکل یک مرد بالغ سبب خشنودی و رضایت وی میشود. اگرچه ایـن خط رویش مو بالاتر از آن میزانی هست که در جوانان میبینیم.
اشخاص مسنتر چطور؟ آیا میتوانند ایـن جراحی را انجام دهند؟
بیماران مسن اواخر دهه ۶ یا ۷ یا حتی ۸ میتوانند داوطلب مناسبی برای پیوند مو باشند چون اکثر ایـن بیماران آرزو دارند تنها میزان ی مو داشته باشند و تقاضای موی پرپشت ندارند.
آیا موی کاشتهشده دچار ریزش میشود؟
اکثرا به هر روشی که کاشت مو انجام شودو ۳-۲ هفته بعد از کاشتو موها وارد فاز استراحت میشوند و میریزند. اما ریشه مو سـال م و زنده هست و تنها ساقه آن میریزد. رشد مجدد موها ۴-۳ ماه بعد شروع میشود و در مجموع ۶ ماه طول میکشد تا موها کاملا رشد کنند.
فردی که پیوند مو داشتهو چطور میتواند زندگـی عادیاش را شروع کند؟
با دقت به نوع کار بیمارو مفرق است . چنانچه شغل اداری دارد و با ارباب رجوع سر و کار نداردو میتواند از روز دوم سر کار برود اما چنانچه با مشتری سرو کار داردو بایستی مدتی صبر نماید تا ظاهرش بهتر شود. ایـن زمان به نوع گرافتهای کاشتهشده بستگی دارد. در صورتی که از تکنیک فولیکولار یونیت استفاده شودو ۲ تا ۳ روز و در گرافتهای گرد و اسلات ۲ تا ۳ هفته ممکن است طول بکشد.
عمل پیوند مو تهدید ندارد؟
عمل جراحی پیوند مو یک عمل سنگین است . بسیار از بیماران ممکن است برای انجام آن تردید داشته باشند ولی اکثرا چنانچه کاشت مو را کارشناس پوست باتجربه و آشنا به جزییات بیماری های پوست و مو و با رعایت شرایط استاندارد فیزیکـی و استریل انجام دهدو عارضهای نخواهد داشت. اما بعد از کاشت مو ممکن است عوارض مزمانی وجود داشته باشدو از جمله تورم خفیف در پیشانی که با تنظیم حالت نیمهنشسته حین خواب در چند شب اول و کمپرس سرد بلافاصله بعد از کاشت مو قابلبهبود است .
ترمیم و کاشت مو چه فرق ی دارند؟
ترمیم را اکثرا موسسات ترمیم مو انجام میدهند که موهای مصنوعی را بین موها میبافند یا متصل میکنند. ایـن کار در اکثرا مسائل با ریزش بیشتر موها همراه هست ولی در کاشت موو موهای خود فرد از پشت سر به جلوی سر منتقل میشود.
کاشت مو , کاشت مو به روش طبیعی , مو , لیزر موهای زائد , کاشت موهای برداشت شده , کاشت مو , سفارش کاشت مو , کاشت مو به روش طبیعی , پیوند مو
آیا کاشت مو سبب تقویت موهای کرکی سابق میشود یا نه؟
ریزش موی مردانه یک روند رو به جلو و دائمی هست و برای تقویت موهای موجود فرد که با وضعیت ژنتیکـی او رابطه دارد و امکان ریزش آنها در آینده وجود داردو راهی به جز استفاده از مایـن وکسیدیل و فیناستراید نیست. اما ضروری به ذکر هست چنانچه کاشت مو را اشخاص بدون صلاحیت علمی انجام دهند احتما ل آسیب رسیدن به موهای موجود فرد وجود دارد و ممکن است ایـن موها بهدلیل آسیب دچار ریزش شوند.
چه کسانی بایستی بعد از پیوند مو مایـن وکسیدیل بزنند؟
در کسانی که موهای کمپشت و نازکی دارندو حدود ۱ ماه بعد از پیوند موو ممکن است موهای قبلی در اثر اضطراب وارد فاز استراحت شوند و بریزند. ایـن ریزش مو طبیعی هست و در خانمها بیشتر قابلدقت است . ایـن وضعیت ممکن است ۶-۴ ماه طول بکشد و ایـن کمپشتی ناراحتکننده ولی مزمانی هست و با بیرون آمدن از حالت استراحت و رشد موهای کاشتهشدهو نمای محل کاشت به حالت عادی درمیآید. اکثرا برای تقویت موهای قبلی فرد بایستی از داروهای تقویتکننده مثل مایـن وکسیدیلو فیناستراید و مولتیویتامین استفاده کرد و در اکثر مسائل ضروری هست استفاده ایـن داروها خصوصا مایـن وکسیدیل برای مدت زیاد (گاهی همه عمر) ادامه پیدا نماید .
مراحل قبل از پيوند
فرد متقاضي پيوند مو بايد قبل از عمل؛ يكسري آزمايشهاي خوني همچون هپاتيت ؛ ايدز ؛ بيماريهاي انعقادي و… را انجام دهد و بعد از تاييديه پزشك دست به چنين عمل جراحي بزند.
بيمار بايد تا ۱۰ روز قبل از عمل؛ از استفاده قرصهايي از خانواده آسپرين خودداري كند.
تا مدت ۱۰ روز نبايد به موهايي كه براي فرد كاشته ميشوند؛ فشار وارد كرد بنابراين بهتر است فرد براي احتياط كه شده ۲ تا ۳ هفته اول بعد از پيوند؛ از انجام ورزشهاي سنگين اجتناب كند و از دوش گرفتنهاي طولانيمدت بپرهيزد.
ادامه مطلب…